CVIJETNICA-NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

24. TRAVNJA 2024.

Ulazimo u Veliki tjedan Muke i Uskrsnuća našeg Gospodina Isusa Krista. Pripravimo se dostojanstveno za ovaj najveći blagdan, posebno sakramentom pomirenja s Bogom.

- Obredi Velikog Četvrtka i Velikog Petka počinju u 19:00 sati, a Vazmeno bdjenje na Veliku Subotu u 20:00 sati. Na Uskrs su mise kao nedjeljom. Na bdijenju i nakon svake prijepodnevne mise bit će blagoslov jela. Detaljan raspored obreda i ispovijedi možete pronaći na oglasnoj ploči i u župnom listiću.

 

- Od slavlja Mise večere Gospodnje na Veliki četvrtak do Vazmenog bdjenja na Veliku subotu crkva će biti stalno otvorena, a naši klanjatelji će čuvati Kristov grob. Možete se doći pomoliti u bilo koje doba dana ili noći.

 

- U utorak u 18:00 sati je pobožnost Križnoga puta. A pod misom u 18.30 vokalni ansambl Angeluš pjevat će korizmene pučke napjeve Hrvatske i održati koncert nakon mise. Prilika je to za dodatnu kontemplaciju i molitvu u Velikom tjednu. Svi ste dobrodošli!

 

- Župni ured radi po uobičajenom rasporedu do srijede, a ostale dane prije i poslije svake mise možete kontaktirati svećenika ili sakristana ako je nešto važnije.

 

- Sljedeća dva tjedna nema župnog vjeronauka.

 

- Vikend susret "Možda baš isusovac" za mladiće koji razmišljaju o redovničkom i svećeničkom zvanju u Družbi Isusovoj održat će se od 12. do 14. travnja u okolici Zagreba. Uključuje osobnu molitvu, duhovno vodstvo, svetu Misu, klanjanje  zajedničku rekreaciju kroz druženje i rad. Možete se prijaviti na web stranicama isusovci.hr ili SKAC Palma gdje se nalazi PRIJAVNICA ZA MOŽDA BAŠ ISUSOVAC.

 

- Danas ispred crkve: Katolička studentska udruga SKAC dijeli maslinove grančice – dobrovoljni prilog ide za organizaciju kampova mladih; a studenti našega isusovačkog fakulteta imaju ponudu knjiga – dobrovoljni prilog je namijenjen Dječjem domu za nezbrinutu djecu 'Sveti Marko Križevčanin' u Križevcima.

 

- Neka nam ovaj tjedan bude poseban tjedan molitve i uranjanja u najveće tajne naše vjere. Dođite, a potaknite i druge da dođu, da svi zajedno proslavimo ove blagoslovljene dane velikog tjedna i Uskrsa.