Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 3. Nedjelja došašća

B – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

  1. PROSINCA 2020.

Ponedjeljak: sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

– Župni caritas je dobio donaciju u obliku šivanih maski za lice, koje ćemo prodavati, a prikupljeni novčani prilog je namijenjen župljanima u potrebi. Ujedno je i dan kada se obilježava Nedjelja Caritasa pod geslom „Svjedoci svjetla“ kolekta te nedjelje namijenjena je za sve potrebne pomoći biskupijskog i župnog caritasa svoj prilog možete ostaviti u kutiji podno crkve.

– četvrtkom nastavljamo sa 24 satnim klanjanjem –  nakana klanjanja je za osobni duhovni rast u vjeri, za duhovno obnovu župe i za sve ljude koji žive i djeluju na području naše župe.

– U subotu je cjelodnevno klanjanje nakon zornice u 7:00 do krunice, a  Molimo za potrebe Crkve, župe i naše domovine . U srijedu navečer je sv. Misa za domovinu.

– raspored blagoslova obitelji ove godine biti će na drugačiji načini nego što smo to radili tradicionalno. Raspored i objašnjenje dobiti ćete još ovih dana putem pošte. Dakle, odredili smo da ćemo se držati prošlogodišnjeg rasporeda, ali zbog mjera, pozivamo župljane, odnosno jednoga člana iz obitelji na posebne mise koje će biti u 16:00 i 17:00. sati. Dakle, kao što rekoh držat ćemo se prošlogodišnjeg rasporeda. Na misu koja će biti u 16:00 pozivamo da dođu župljani (jedan član iz obitelji) koji su tog dana po rasporedu ujutro, a  u 17:00 sati župljani koji su po rasporedu popodne. Misna nakana će biti za sve članove iz obitelji žive i pokojne, a ujedno će biti podijeljena blagoslovljena voda, molitva koju će obitelj moći zajedno izmoliti kod kuće ili u stanu.

– ovaj tjedan ćemo potrebitim obiteljima podijelili umjesto paketa s hranom određenu novčanu pomoć.

– zahvaljujem karitasu na njihovom sebedarju odvajanju vremena i spremnosti za pomoć bližnjima i svima vama na materijalnoj i duhovnoj potpori.

– Stigao je novi broj Glasa koncila, Katolički tjednik, Radosna vijest,  a pogledajte i ostali tisak na stoliću. U sakristiji možete nabaviti kalendare po povoljnoj cijeni.

NEKA NAS SVE PRATI  I KOD BOGA ZAGOVARA BEZGREŠNO SRCE MARIJINO.