Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 1. Nedjelja došašća

B – 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

  1. STUDENI 2020.

Ponedjeljak: Sv. Andrija Apostol

Četvrtak:  Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter, DI

Petak:   Sv. Ivan Damaščanski, prezbiter i crkveni naučitelj

– Današnjom nedjeljom započinje nova liturgijska godina.

Od sutra  započinju mise zornice, zbog epidemioloških mjera uveli smo dvije mise zornice, prva će biti u 06:00 a druga u 07:00 sati, misom zornicom se na poseban način pripravljamo za Božić.

– Članovi karitasa izradili su adventske vijence, kojima od srca zahvaljujemo na trudu i vremenu. Prihod od prodaje namijenjen je za potrebite župljane.

– prisjećamo, slike prvopričesnika i krizmanika možete podići u sakristiji nakon svake mise i u radno vrijeme župnog ureda.

– zbog postreženih epidemioloških mjera ovaj mjesec, prve subote se neće održati Cenakul.

– četvrtkom nastavljamo sa 24 satnim klanjanjem koje smo započeli prije dva tjedna –  nakana klanjanja je za osobni duhovni rast u vjeri, za duhovno obnovu župe i za sve ljude koji žive i djeluju na području naše župe. Poradi epidemioloških mjera potreban je raspored, stoga vas pozivamo one koji žele ozbiljno pristupiti  klanjanju da se jave nakon mise u župni ured ili sakristiju kako bi se dogovorili oko termina za klanjanje. Klanjanje počinje u četvrtak nakon večernje mise i završava u petak prije krunice. Ne zaboravimo uzor klanjanja je Isus Krist sjetimo se, On je provodio čitave noći u molitvi i klanjanju Ocu.

– Stigao je novi broj Glasa koncila, GSiM, Katolički tjednik, a pogledajte i ostali tisak na stoliću.

NEKA NAS SVE PRATI  I KOD BOGA ZAGOVARA BEZGREŠNO SRCE MARIJINO.