Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 11. Nedjelja kroz godinu (A)

A – 11. NEDJELJA KROZ GODINU                                                                                               14. Lipnja 2020.

 

Ponedjeljak: Sv.Vid, mučenik                                                                                Petak: Presveto Srce Isusovo                                                                          Subota:  Bezgrješno srce BDM- patron župe

 

Jučer je prva skupina naših trećaša primila Prvu Sv.Pričest. Čestitamo njima i njihovim roditeljima. Druga grupa prvopričesnika i Krizmanici na redu su najesen, pratite redovite obavijesti.

Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina slavimo u subotu 20.lipnja. Od srijede do petka je trodnevnica priprave za župnu svetkovinu.

U subotu na sam patron naše nebeske Zaštitnice mise su u 08,00 sati, u 10,00 sati je hodočasnička misa (izvanredni  Cenakul), a svečana sv. Misa je u 18,30.

 Od slijedeće nedjelje nadalje neće se slaviti sv. misa u 12.00

U nedjelju navečer 21.lipnja u 19.30. svira se orguljski koncert dvojice mladih orguljaša, Mladena Bonomija i našega župnog orguljaša Dubravka Ćepulića Polgara. Ulaz slobodan.

Na stolićima kod stupova u dnu crkve možete uzeti letak o najavama događanja iz ciklusa Pasionske baštine, koja će se ipak ostvariti tek sada. Dva su koncerta iz ovoga niza u našoj crkvi za desetak dana.

Također unaprijed najavljujemo  – građansku akciju Hod za život koja je u potpunosti u skladu s kršćanskim zauzimanjem za obranu ljudskoga života. Termin je subota, 27.lipnja u 10.00.

– Stigao je novi broj GK, Katolički tjednik, i novi broj Obnovljenog života,  pogledajte i ostali tisak na stoliću.

Stiglo je toplo vrijeme pa podsjećam da pripazimo kako odjeveni dolazimo u crkvu. Čuvajmo dostojanstvo svetoga mjesta i nas samih.

Još jedanput podsjećam na proslavu titulara naše župe u subotu 20.lipnja. To je poseban dan za našu župu.