Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Info za roditelje prvopričesnika 2. – VAŽNO!

Poštovani Roditelji naših Prvopričesnika

 

Rezultati ankete provedene među roditeljima naših prvopričesnika idu velikom  većinom u smjeru da se proslava Prve sv.Pričesti organizira najesen. I tako će i biti.

No, postoji mogućnost da se prvopričesnici podijele u dvije grupe, jer je broj od preko 70. djece prilično zahtjevan za organizaciju proslave prema mjerama koje se još uvijek traže.

Određeni broj roditelja je izrazio želju za  proslavom Prve sv. Pričesti u lipnju, što je moguće, no pod određenim uvjetima.

Stoga pozivam roditelje ovogodišnjih prvopričesnika ozbiljno zainteresirane za ovu opciju  (Sv.Pričesti u lipnju), da dođu na sv.misu u nedjelju 24.svibnja. u 9.30., te se odmah poslije mise nađemo u dvorani na kratkom sastanku na kojemu ćemo vidjeti je li ova ideja provediva.

Naime, jedini mogući termin je  13. lipnja, subota. Prilično je malo vremena za pripremu prvopričesnika, koja će stoga biti relativno intenzivna. Stoga roditelji koji se odluče za ovu mogućnost (u obzir dolazi samo ako je grupa od barem 20. djece!), trebaju odgovorno prihvatiti ovaj važan uvjet. Napominjemo da je priprema važna, ne zbog nekog drila, već da se djeca stignu duhovno, psihološki i društveno pripremiti kako sve ne bi za njih bilo još jedan stres u nizu svega što su proživljavali.

Ponovno napominjemo da i u slučaju formiranja ove grupe, drugi (veći)  dio prvopričesnika će imati proslavu najesen, nadamo se u opuštenijoj atmosferi, te ne treba nikako misliti da je ovo nešto urgentno.

Ukratko, najvažniji je doći u nedjelju na susret poslije mise u 9.30. u dvoranu, gdje sve možemo dogovoriti u 15tak minuta.

U međuvremenu ako treba nešto dodatno pojasniti naš je kontakt  info@zupa-jordanovac.hr

 

Vaši svećenici:

p.Ivica Musa, župnik, p.Petar Klarić, kapelan