Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 2. Korizmena nedjelja (A)

  1. KORIZMENA NEDJELJA (A)                                                        8. ožujak 2020. 

U utorak pobožnost Križnog puta predmole ovogodišnji krizmanici, na koji su pozvani i roditelji naših krizmanika, koji su pozvani ostati i na misi , a poslije mise je kraći roditeljski sastanak. Utorak bi dakle bila kratka korizmena obnova za krizmanike i njihove roditelje: 18.00-19.30.

U petak križni put predmole gosti naše župe – korisnici prihvatilišta Marijin Dom.

U utorak počinje Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, pod geslom „Da ljubav ne ohladi“.  Slijedeće nedjelje, 15.03. je mogućnost prilogom potpomoći ovu akciju.

Euharistijsko slavlje prigodom 18. obljetnice smrti Sluge Božjega kardinala Franje Kuharića: srijeda, 11. ožujka 2020. godine, u 18 sati, zagrebačka Prvostolnica.

Još se možemo prijaviti za ugostiti mlade prigodom Susreta HKM u svibnju.

Novi su brojevi Glasa Koncila, Glasnika SiM, Katoličkog tjednika, Marije i ostalog tiska na stoliću.

Na oglasnoj ploči možete vidjeti neke naputke kako se ponašati razborito  u obrani od moguće zaraze pri dolasku u crkvu.

Napomena u svezi male promjene u rasporedu sv. misa u našoj crkvi. Potreba skrbi za bolnice i staračke domove na području naše župe dovela je do toga da je subota dan kada imamo više sv. misa negoli nedjeljom,  što stvara različite poteškoće. Stoga ubuduće se neće slaviti  jutarnja sv. misu subotom -u kapelici u 7.00 -. Podsjećam da vjernici koji žele ići na jutarnju misu subotom imaju mogućnost slaviti sv. misu u 7.00. sati  u kapelici sestara franjevki u Barutanskom jarku,  V.ogranak, a svake prve subote je Cenakul s misom u 10.00. Svake subote slavimo još sv. mise u bolničkoj kapelici u  bolnici Jordanovac, u 10.30, u staračkom domu Park u 16.30, te kasnije navečer u organizaciji Neokatekumenskog puta. Naravno tu je i redovita sv. misa u 18.30., da ne navodimo izvanredne mise povodom vjenčanja i sličnih prigoda.

Još nije kasno pronaći neki oblik korizmene pokore – a to uvijek treba biti nešto što nas oslobađa ili je djelo ljubavi. Hvala Vam na suradnji i svakom drugom daru.