Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 2. Nedjelja kroz godinu (A)

 

A– 2. NEDJELJA KROZ GODINU

19. Siječnja 2020. 

 

Ponedjeljak: Sv.Fabijan i Sebastijan, mučenici

Utorak:  Sv. Agneza, djevica i mučenica

Srijeda:  Sv. Vinko, đakon i mučenik

Petak: Sv.Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj

Subota:  Obraćenje sv. Pavla, blagdan

 

– U tijeku je  Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Plakat je u predvorju.

Od sutra se nastavlja  i program župnog vjeronauka, pa potičemo roditelje i vjeroučenike – prvopričesnike i krizmanike – na redovitost, jer se vrijeme podjele sakramenata znatno približilo.

Prva sv. Pričest u našoj župi biti će u nedjelju 17. svibnja pod sv. Misom u 11.00 sati, a Krizma u subotu 25. travnja u 11.00 sati.

U tijeku su neposredne pripreme za 11. susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9 i 10. svibnja. ove godine u Zagrebu. Pri blagoslovu obitelji ste dobili letak koji govori o tome. Pozvani smo i na molitvu za uspjeh susreta. Što se praktične strane tiče oni koji bi ugostili mlade na dan ili dva potrebno je ispuniti obrazac prijave koji imate na dnu crkve, u sakristiji ili ž.uredu – molimo budite precizni jer je važno koga primate (npr.:cure, dečki, imate krevet ili prostor za vreću za spavanje i sl). Rok za prijavu je relativno kratak do 31. siječnja uključno.

Isto tako oni koji bi htjeli volontirati tijekom Susreta (zapravo i ranije – tijekom priprema), neka se obrate kapelanu Petru, također do kraja mjeseca.

– Pogledajte nove brojeve Glas koncila, Katoličkog tjednika, Obnovljenog života i ostalog tiska na stoliću.

– Hvala na obiteljskim darovima za župu u različitosti njenih potreba, te na spremnosti za suradnju.