Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – Treća Nedjelja Došašća (A)

A – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

15. prosinca 2019.

 

Ponedjeljak: Blažene Drinske mučenice

Četvrtak: Sv.Anastazije 

Subota: Sv.Petar Kanizije

 

 –  U tijeku je Nacionalna božićna akcija Nedjelja Karitasa, pod geslom: „Upamti da u Božjim očima ništa nije maleno. Sve što činiš čini s ljubavlju“., Sv.Male Terezije. Dobrovoljnim prilozima pomažemo i nacionalni i župni Karitas.

Još danas prije podne možete donijeti hranu i higijenske potrepštine. Zahvaljujem članovima našega župnog karitasa na ovoj akciji kao i na pripremi darova za sv. Nikolu. Hvala puno s. Jeronimi i svima koji su prošle nedjelje sudjelovali u programu dočeka Sv.Nikole.

– Danas pod misom u 9.30 je predstavljanje Krizmanika.

Ujedno i najavljujemo da je podjela sakramenta Sv.Potvrde – krizma – u našoj župi u subotu,  25.travnja 2020., dok je Prva Sv.Pričest 17. svibnja 2020 nedjelja.

– Božićna ispovijed za djecu, osnovnoškolce, je u utorak u 17.00 h.

– Novi župljani naše župe mogu se predbilježiti za blagoslov obitelji u župnom uredu ili sakristiji.

– Još danas možete prijaviti za ispovijed starije i nemoćne župljane u župnom uredu ili sakristiji. Svećenici će naše nemoćne i bolesne pohoditi uz prethodnu najavu od 17. do 21. prosinca.

Uskoro izlazi i Godišnjak naše župe, pa molim župne poštare da se prijave.

U srijedu 18. prosinca je sveta misa za Domovinu. Cjelodnevno klanjanje pred Presvetim oltarskim Sakramentom u subotu 21. prosinca. od završetka jutarnje zornice (cca 6.40) do pred večernju sv.misu.

Mise zornice su dobro posjećene. Sasvim je prikladno priključiti se ovih preostalih malo više od tjedan dana. To može biti dobra priprava za Božić.

TV-prilog o Marijinom domu u emisiji  Mir i dobro, na HRT-u,  biti ove nedjelje 15.12.2019. u 16.3o sati!

Raspored termina za sv.ispovijed kao i sv.mise u dane pred i u vrijeme Božića do Bogojavljenja možete vidjeti na oglasnoj ploči i na web stranici župe.

– Pogledajte nove brojeve katoličkog tiska na stoliću. U sakristiji možete nabaviti katoličke kalendare.

Uz sve naše redovite i brojne obveze sakramentalno se pripremimo  za svetkovinu Božića!