Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – Četvrta Nedjelja Došašća (A)

A – 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

22. prosinac 2019.

 

Utorak: Badnji dan

Srijeda: Rođenje Gospodinovo – Božić

Četvrtak: Sv. Stjepan Prvomučenik, blagdan

Petak: Sv.Ivan, apostol i evanđelist,

Subota: Nevina dječica

Nedjelja: Sv. Obitelj Isusa, Marije i Josipa

 

 – Na Badnjak su sv. mise ujutro u 06,00 sati, dječja polnoćka je u 20,00 sati, kojoj prethodi u 19,30 božićni recital „Božićna noć“, u izvedbi naše djece i mladih. Polnoćka je u 24,00 sata, s kraćim glazbenim programom prije mise.

Na Božić su mise kao nedjeljom,  na sv. Stjepana u 08,00; 11,00 i 18,30 sati.

– Raspored ispovijedanja za ove dane možete vidjeti na oglasnoj ploči. Ne odlažimo sv. ispovijed na sam Božić kada će biti malo ispovijednika na raspolaganju.

Detaljan raspored blagoslova obitelji  pogledajte na oglasnoj ploči ili web stranici župe. Počinjemo s blagoslovom na Sv.Stjepana 26. prosinca poslije podne.

Na misi 28. prosinca KUD Frankopan iz Remeta prema višegodišnjoj ustaljenoj tradiciji pjeva (ženski i dječji zbor s tamburašima).

Podsjećam na prošlogodišnju novost  u svezi organizacije blagoslova obitelji. Na popisu ulica, uz datum predviđen za blagoslov vidimo i naznaku koje su ulice na rasporedu prijepodne, a koje poslijepodne. Nadamo se da će to olakšati organizaciju vašega vremena jer se ne mora dežurati cijeli dan, već samo naznačeni dio. Ovakva organizacija zahtijeva obostranu disciplinu te se nadamo da će polučiti cilj. Ako je termin nepovoljan ostavite podatke u sakristiji za dogovor.

-Zbog blagoslova obitelji od 27.prosinca do 7.siječnja župni ured radi radnim danima samo prije podne od 10 do 12 sati. Za sve hitne slučajeve obratite se svećeniku poslije jutarnj ili večernje mise.

– I ove godine župni karitas, uz vašu darežljivost, pripremio je oko 45 paketa za one kojima je pomoć potrebna. Zahvaljujem članovima župnog karitasa na velikom trudu. Podijeljena je i određena novčana pomoć najpotrebnijima na župi.Prošle smo nedjelje u nacionalnoj akciji Karitasa prikupili oko 9.500, HRK. Hvala u ime korisnika pomoći!

– Pogledajte nove brojeve tiska, svečana blagdanska izdanja na stoliću: Glas Koncila, Živo vrelo.

Hvala na svakoj suradnji i pomoći. Vrijednim našim gospođama, pa čak i mladim tatama i djeci koji su se uključili u rano jutro svaki dan u pripremi čaja i kave za druženje poslije zornica, hvala od srca! A blagoslov skorog Božića neka počiva nad nama.