Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 23. Nedjelja kroz godinu (C)

C – 23. NEDJELJA KROZ GODINU

8. Rujna 2019.

 

Ponedjeljak: Sv.Petar Claver, redovnik

Četvrtak: Presveto Ime Bl. djevice Marije

Petak: Sv.Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj

Subota: Uzvišenje svetoga Križa – blagdan

 

Dan hrvatskih mučenika se obilježava u subotu 14. rujna, hodočašćem u Svetište hrvatskih mučenika na Udbini. Ako nas se prijavi dostatan broj hodočasnika ide i naša župa. Polazak bi u tom slučaju bio u 6.30. ispred crkve, povratak predvečer, cijena: 100 kn.

Na blagdan Uzvišenja sv.Križa, 14. rujna, u subotu, naše Sestre Presvetog Srca Isusova na Laščini 139 slave naslovnika kapelice. Euharistijsko slavlje je u 11.00.

Karitas naše župe je već pripremio detaljan plan aktivnosti do kraja ove godine, koji možete pogledati na oglasnoj ploči i na web-stranici župe.

Naglašavamo sada prvu aktivnost koja je za par tjedana: Skupljanje odjeće je 26 -7.rujna, a podjela 28.rujna. Novi plan aktivnosti Karitasa predviđa dvije akcije prikupljanja odjeće i obuće: jednu u rujnu, drugu u studenome, kako bi omogućili i dijeliteljima i primateljima da se bolje organiziraju.

Pogledajte novi broj Glas Koncila, Glasnika SiM, Katolički tjednik i ostali  tisak na stoliću.

Đacima želim uspješnu školsku a za tjedan-dva i vjeronaučnu godinu – slijedeće nedjelje donosimo prvu verziju rasporeda vjeronauka. Onima nešto starijima uspješan nastavak naših svakodnevnih poslova i obveza!