Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Presveto Trojstvo

PRESVETO TROJSTVO

16. Lipnja 2019.

 

Srijeda: Sv. Romuald, opat

Četvrtak: Presveto Tijelo i krv Kristova – TIJELOVO

Petak: Sv.Alojzije Gonzaga

Subota: Sv. Ivan Fisher i Toma More; Sv. Paulin Nolanski

 

U četvrtak na Tijelovo sv. mise su u: 08.00, 11.00 i 18.30 sati, a pod večernjom sv. misom je tijelovska procesija. Pozivamo ovogodišnje prvopričesnike da dođu. Obučeni u bijele haljinice, zajedno u procesiji ćemo častiti Presveti oltarski sakrament.

Još slijedeće nedjelje je redoviti raspored sv.misa.

Za dva tjedna, od 30. lipnja do kraja kolovoza prelazimo na ljetni raspored sv. Misa: 8.00, 10.00 i 18.30. Provedena anketa je potvrdila postojeću praksu.

Župni ured radi do srijede po rasporedu, od  četvrtak – Tijelova ne radi sve do srijede 26.lipnja. Za hitne slučajeve javite se u sakrtistiju prije ili poslije sv. misa.

U subotu 22. lipnja, državni praznik nema jutarnje mise u 7.00.

Detaljne informacije o radu župnog ureda i sv. misama od Tijelova nadalje pogledajte na oglasnoj ploči.

Župni ured ljeti radi utorkom-petkom od 17,30 do 18.15 sati.

Ljetnje vrijeme traže i odgovarajuću odjeću kako bi se zaštitili od vrućine. No, već su stare kulture znale da odjeća i štiti od vrućine, a štiti i naše dostojanstvo kao i dostojanstvo svetoga mjesta i događaja kojima pribivamo. Pripazimo stoga kako dolazimo u crkvu. Kao orijentir može pomoći plakat u predvorju s grafičkim prikazima neprikladnog odijevanja za sakralni prostor.

Pred nama je vrijeme školskih praznika, te blagdani i praznici koji će nas više dana opustiti. Sretan put i povratak svima koji putuju slijedećih dana.