Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

14. Travanj 2019.

Ulazimo u Veliki tjedan Muke i Uskrsnuća našeg Gospodina Isusa Krista. Pripravimo se dostojanstveno za ovaj najveći blagdan, posebno sakramentom pomirenja s Bogom.

Obredi Velikog Četvrtka i Velikog Petka počinju u 19:00 sati;  vazmeno bdijenje na Veliku Subotu u 20:00 sati. Raspored obreda i ispovijedanja u Velikom Tjednu možete vidjeti na oglasnoj ploči, Na Uskrs su mise kao nedjeljom, uz dodatnu misu u 07:00 sati. Na bdijenju i nakon svake prijepodnevne mise bit će blagoslov jela.

Župni ured radi po uobičajenom rasporedu do srijede,  ostale dane samo za neodgodive slučajeve.

– Ispovijed starijih i bolesnih župljana naše župe biti će slijedeći tjedan. Prijaviti ih možete još danas u sakristiji.

– Prošli tjedan karitas naše župe podijelio je preko 45 paketa hrane i živežnih namirnica potrebitim obiteljima naše župe, kao i pomoć na drugi način. Hvala na vašim darovima i hvala članovima našeg župnog karitasa na trudu i vremenu oko pripremanja i pakiranja paketa.

Ispred crkve je štand koje na kojima se dijele maslinove grančice u organizaciji udruge mladih SKAC – prilog ide u korist organizacije ljetnog kampa za mlade «Modrave».

– Veliki Tjedan i Uskrs je vrijeme promišljanja, proživljavanja središnjih tajna naše vjere. Katolički tisak na stoliću može Vam biti od velike koristi za to. Tu su novi brojevi Glasa koncila, GSiM i drugi tisak.

Neka nam ovaj tjedan bude poseban tjedan molitve i uranjanja u najveće tajne naše vjere. Dođite, a potaknite i druge da dođu, da svi zajedno proslavimo ove blagoslovljene dane velikog tjedna i Uskrsa.