Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 5.Korizmena nedjelja (C), Gluha

5. KORIZMENA NEDJELJA (C), Gluha

7. travanj 2019. 

 

Četvrtak: Sv.Stanislav, biskup i mučenik

Subota: Sv.Martin I, papa, mučenik,

 

Karitas naše župe prikuplja hranu i higijenske potrepštine za potrebite župljane još danas prije podne.

Duhovna obnova za roditelje krizmanika: 12.travnja, započinje s križnim putem, koji predvode krizmanici, s početkom u 18.00, nastavlja se sa sv.misom, nakon čega slijedi krati roditeljski sastanak u dvorani. Prilika ujedno i za uskrsnu ispovijed.

Preporučujemo i zanimljivu tribinu u Palmotićevoj ulici o Sv.papi Ivanu Pavlu II i hrvatskom narodu. Gost je prvi veleposlanik RH u Vatikanu.

U subotu, 13.4. nakon večernje mise u 19:15 sati održat će se prigodni korizmeni koncert STABAT MATER, Giovannija Batiste Pergolesija.

Himan je to u kojem su opjevane Marijine žalosti za vrijeme Isusove muke.  Vjeruje se, da je himan nastao u 13. stoljeću, a vjerojatni autor je franjevac Jacopone da Todi ili papa Inocent III.[1] Himan je popularan diljem katoličkog svijeta, kao i u hrvatskom narodu. Pjeva se uz pobožnost Križnog puta u korizmi.

Stabat Mater dolorosa (Stala plačuć tužna mati) G.B. Pergolesia izvest će Daniela Perosa, sopran i Nikolina Virgej Pintar, mezzosopran, članice zbora HRTa, i orguljaš nase župe, Dubravko Ćepulić Polgar.

Novi su brojevi Glasa Koncila, Katoličkog tjednika, i ostalog tiska na stoliću.

Katolička studentska udruga SKAC će na Cvjetnicu dijeliti maslinove grančice – prilog ide za organizaciju kampova mladih.

Iduće nedjelje je Cvjetnica – pripravimo se za svetkovinu Uskrsa pravovremenom ispovijedi, ali i djelima ljubavi kao šro je pomirenje s bližnjima. Od Cvjetnice je intenzivniji raspored ispovijedanja – detaljnije na oglasnoj ploči. Iskoristimo vrijeme Velikog tjedna za sakramenat pomirenja – sam Uskrs nije pogodno vrijeme za to.

U sakristiji možete prijaviti starije i nemoćne koji trebaju uskrsnu ispovijed i pričest. Obići ćemo ih idući tjedan.

Iskoristimo ovo vrijeme za duhovnu izgradnju. Hvala na svakoj pomoći i daru!