Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

3. Korizmena nedjelja (C)

3. KORIZMENA NEDJELJA (C)

24. ožujak 2019. 

 

Ponedjeljak: Navještenje Gospodinovo – Blagovijest

Utorak: Sv. Montan i Maksima, srijemski mučenici

 

U utorak pobožnost Križnog puta predmole kapelan i bogoslovi, a u petak članovi Velikog Marijinog zbora.

Danas pod misom u 9.30 slavimo 25. obljetnicu djelovanja dječjeg vrtića Jordanovac, koje vode Školske Sestre franjevke splitske provincije, Jordanovac 55,  koje slave ujedno i 150 obljetnicu Družbe. Vrtić je pohađalo par stotina djece iz naše župe, te je dobro zahvaliti se svima zaslužnima za osnivanje i vođenje ove korisne ustanove.

Danas završava Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Prilogom možemo potpomoći ovu akciju koja je posljednjih 12 godina omogućila mnoštvo vrijednih projekata za ljude i institucije Crkve u BiH, kao i neposrednu pomoć najpotrebnijima.

– Slijedeće nedjelje 31. ožujka poslije podne naša župa predvodi osmu postaju križnoga puta za djecu na Ksaveru. Pozivam djecu i roditelje da se okupimo u 14.00 sati ispred crkve i zajedno pješice pođemo do Ksavera, a križni put počinje u 15.00 sati.

Novi su brojevi Glasa Koncila, Katoličkog tjednika, Veritasa i ostalog tiska na stoliću.

Korizma je vrijeme pokore koja daje da suho drvo našega života iznova dadne plod. Djela ljubavi zalijevaju duhovnu suhoću, te nas čine međusobno bližima; po njima neka naši bližnji osjete i Božji blagoslov koji neka se izlije nad sve nas.