Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi 4. ( C ) nedjelja Došašća

C – 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

  1. prosinac 2018.

Ponedjeljak: Badnji dan

Utorak: Rođenje Gospodinovo – božić

Srijeda: Sv. Stjepan Prvomučenik, blagdan

Četvrtak: Sv.Ivan, apostol i evanđelist,

Petak: Nevina dječica

Nedjelja: Sv. Obitelj Isusa, Marije i Josipa

 

– Na Badnjak su sv. mise ujutro u 06,00 sati, dječja polnoćka je u 20,00 sati, kojoj prethodi u 19,30  božićni recital „Jaslice u srcu“, u izvedbi naše djece i mladih. Glavna polnoćka je u 24,00 sata, s kraćim glazbenim programom prije mise.

Na Božić su mise kao nedjeljom,  na sv. Stjepan u 08,00; 11,00 i 18,30 sati.

– Raspored ispovijedanja za ove dane možete vidjeti na oglasnoj ploči. Apeliram da ispovijed ne odlažemo na sam Božić kada će biti malo ispovjednika na raspolaganju.

Detaljan raspored blagoslova obitelji  pogledajte na oglasnoj ploči ili web stranici župe. Počinjemo s blagoslovom na Sv.Stjepana 26. prosinca poslije podne.

Ima jedna novost, nadam se dobra, u svezi s blagoslovom obitelji. Na popisu ulica, uz datum predviđen za blagoslov vidjet ćete i naznaku koje su ulice ili koji brojevi neke ulice na rasporedu prijepodne,  a koje poslijepodne. Nadamo se da će to olakšati organizaciju vašega vremena jer ne morate dežurati cijeli dan, već onaj dio dana koji je naznačen. Ovakva organizacija zahtijeva obostranu disciplinu te se nadamo da će polučiti cilj. Ako je termin nepovoljan ostavite podatke u sakristiji za dogovor.

– Izložba božićnih jaslica se može razgledati u Nadbiskupskom Pastoralnom institutu Kaptol 29a, od 18. prosinca do 1.veljače 2019. Detaljnije na plakatu u predvorju.

– I ove godine župni karitas, uz veliku vašu darežljivost, pripremio je oko 45 paketa za one kojima je pomoć potrebna. Zahvaljujem članovima župnog karitasa na velikom trudu. Uz pakete župa dijeli i novčanu pomoć najpotrebnijima na župi.

Prošle smo nedjelje u nacionalnoj akciji Karitasa prikupili gotovo 12.000 kn. Hvala u ime korisnika pomoći!

– Pogledajte nove brojeve tiska na stoliću: Glas Koncila, Živo vrelo.

Hvala na svakoj suradnji i pomoći. Gospođama Branki, Mariji, Adeli, Aniti,   gospodinu Robertu i djeci i ostalima  koje su svaki dan pripremali čaj i kavu za druženje poslije zornica, hvala od srca. A blagoslov skorog Božića neka počiva nad nama.