Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi – 2. (C) nedjelja Došašća

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

9.prosinca 2018.

 

Ponedjeljak: Gospa Loretska

Utorak: Sv. Damaz I, papa

Četvrtak: Sv.Lucija, djevica i mučenica

Petak: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

Subota: Bl.Drinske mučenice

 

 – Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu 15. prosinca.

Isto tako u  subotu 15. prosinca je cjelodnevno klanjanje za obitelji, našu župu i Domovinu: od završetka jutarnje zornice (cca 6.40) do 14.00.

– Mise zornice su u 06,00: posebni način priprave za Božić.

Jučer je obilježena i obljetnica posvećenja naše Crkve. Isto tako jučer je i 9 obljetnica otvorenja/blagoslova prihvatilišta Marijin Dom. Za ovo vrijeme ugostili smo 2000 osoba, uz 22.000 noćenja.

– I ove godine župni karitas pripremiti će pakete za više od 40 obitelji iz župe kojima je pomoć potrebna. Pozivamo sve koji mogu pomoći da doniraju hranu i higijenske potrepštine koje ćemo prikupljati na župi u petak, subotu i nedjelju. Više informacija na web. stranici i oglasnoj ploči.

– Novi župljani naše župe mogu se u narednim tjednima predbilježiti za blagoslov obitelji u župnom uredu ili sakristiji.

– Do 16. prosinca su prijave za ispovijed starih i nemoćnih župljana u župnom uredu ili sakristiji. Prijavnica se nalazi također na stoliću. . Svećenici će naše nemoćne i bolesne pohoditi uz prethodnu najavu od 17. do 21. prosinca.

– Slijedeće nedjelje pod sv. misom u 9.30 sati je predstavljanje Krizmanika.

– Slijedeće nedjelje 16. prosinca 2018. je NEDJELJA KARITASA, koja je potpora siromašnim obiteljima kroz nacionalnu božićnu akciju Hrvatskog Karitasa Podijeli s onim koji nema. Kao i svake godine naša župa će biti uključena u ovu akciju prikupljanjem dobrovoljnih priloga.

– Pogledajte novi broj tiska na stoliću. U sakristiji možete nabaviti kalendare i monografiju župe u pola cijene. Hvala svima na darovima i osobnom doprinosu u aktivnostima župe.