Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Župni oglasi

 

 • A – 11. NEDJELJA KROZ GODINU
  1. Lipnja 2017.

  Ponedjeljak: Sv. Romuald, opat

  Srijeda:        Sv. Alojzije gonzaga DI

  Četvrtak:    Sv. Ivan Fischer i Toma More

  Petak:           Presveto Srce isusovo – svetkovina

  Subotu:        Bezgrješno Srce Marijino – patron župe

                          Rođenje Sv. Ivana Krstitelja

   

  – Od srijede do petka pripravljamo se trodnevnicom za proslavu patrona naše župe. Pod večernjim sv. misama predvoditelji misnih slavlja su o. Ante Pavlović, o. Ivan Antunović i o. Antun Volenik, isusovci i profesori s našeg fakulteta.

  U srijedu nakon večernje sv. Mise zajednica „Molitva i riječ“ organizira evangelizacijsko-hagioterapijsku tribinu pod naslovom „Duh Sveti – izvor života i ozdravljenja“. Voditelj  je Ivica Lulić, vjeroučitelj.

  U subotu na Bezgrješno Srce Marijino sv. mise su u 08,00 sati, u 10,00 sati je hodočasnička misa (cenakul) koju predvodi o. Izidor Jedvaj, a svečanu sv. Misu u 18,30 sati predvodi biskup u miru mons. Valentin Pozaić. Pozivam Vas na trodnevnu pripravu, a napose na proslavu titulara naše župe. To je poseban dan za našu župu. Nakon večernje svete mise svi ste pozvani na trg ispred fakulteta (iza crkve) na druženje uz pivo iz Medvedgrada, kobasice, sok i što se već nađe.

  – Još slijedeće nedjelje je uobičajeni raspored sv. Misa, a kroz srpanja i kolovoz je ljetni raspored sv. Misa i rada župnog ureda.

  – Jučer su u katedrali pod sv. Misom u 10:00 sati zaređeno 16 svećenika, među njima i dvojica isusovaca: p. Tomislav Magić, koji je ovu godinu radio na našoj župi, i Tomislav Rukavina. Čestitamo im i preporučamo ih u molitve. Svoju mladu misu za našu župnu zajednicu imat će slijedeće nedjelje u 18:30 sati.

  – U subotu 08. srpnja u Cvitovićima, u Slunju, je mlada misa vlč. Pere Jurčevića, nekada bogoslova koji je dosta bio prisutan u našoj župnoj zajednici. Zainteresirani se mogu prijaviti u sakristiji ili župnom uredu.

  – Od tiska stigao je novi broj Glas Koncila, a u njemu veliki članak – razgovor s jednim našim župljaninom. Pogledajte i ostali tisak na stoliću.

  Krizmanici i prvopričesnici mogu podići fotografije i DVD u župnom uredu.