Pages Navigation Menu

Jordanovac 110, Zagreb

Duhovno rekreativni susret mladih na Sljemenu

grupe_048U subotu, 28. ožujka, mladi župa Presvetog Srca Isusova, Bezgrješnog Srca Marijina te Isusovacki bogoslovi susreli su se, možda cak povijesno prvi puta, na zajednicokm susretu na Sljemenu. Susret je bio višestrukog karaktera.

Krenuli smo oko 8 sati ujutro, jedna grupa iz Palme, druga s Jordanovca, da bi se našli pod Sljemenom i krenuli zajedno se uspinjati prema našoj Sljemenskoj župi Blažene Djevice Marije. Put do vrha bio je popraćen trima stanicama duhovnog karaktera. Nakon što smo došli do cilja, ulovili malo zraka, dočekao nas je s toplim čajem p. Josip Rožmarić i uveo nas u crkvu. Tu smi imali malu duhovnu preduskrsnu obnovu, priliku za ispovijed, a nakon toga Svetu Misu na kojoj su naši mladi pokazali nešto od svojig glazbenih talenata, ali još više želju da susretnu Krista i nađu svoj način odgovora na poticaj i ohrabrenje: “Vi ste sol zemlje…,Vi ste svijetlo svijeta..!”. Za ovaj dio programa “krivi” su p.Danijel i đakon Sebastian. No, u isto vrijeme, naši vrijedni bogoslovi, kako ih službeno zovu skolastici, pripremali su fizičku hranu i pokazali svoja kulinarska umijeća, da ne spominjemo i ona lovačka, snalaženja u prirodi.

Slijedio je zajednički ručak, koji smo svi izgladnjeli nakon penjanja i duhovne akcije s nestrpljenjem očekivali. Slijedili je druženje uz veselje, pjesmu, nogomet, badminton, frizbi, a hrabriji su se odvažili i sanjkati…Vjerujemo da ovakvi susreti pomažu našu duhovnu izgradnju, kao i međusobnmo upoznavanje, što postaje međusobo ohrabrenje i temelj za daljnju suradnju. Pozivamo vas sve da se pridružite našim susretima na župama (Jordanovac – susret srednjoškolaca i studenata petkom u 20.45) i postanete dio života naše župne zajednice!

Pogledajte fotogaleriju